Váš odborný a spolehlivý rádce       //       Kontakty       //        Archiv

Váš odborný a spolehlivý rádce

KB provádí revoluční změny u SEPA a zahraničních plateb

29. 12. 2021 | Servis

KB provádí revoluční změny u SEPA a zahraničních plateb

29. 12. 2021 | Servis

V minulém roce Komerční banka zrychlila zpracování SEPA plateb, tedy plateb v eurech po Evropě, i zahraničních plateb v měnách EUR, USD, CZK, GBP, DKK, CHF, NOK, SEK a CAD. Zrychlených SEPA plateb od loňského května zpracovala téměř 850 000. Od listopadu minulého roku pak také přes šedesát tisíc zrychlených zahraničních plateb.

„Klientům jsme zrychlili cash flow u 39 % SEPA plateb a u 29 % zahraničních plateb. A jejich obliba stále roste,“ říká Monika Truchliková, manažerka tribu Platební metody v Komerční bance. „I přesto řada firemních a korporátních klientů tuto možnost nevyužívá. Přitom jen stačí SEPA a zahraniční platby zadat v pracovní dny do 11.00 hodin přes mobilní nebo internetové bankovnictví, a my zajistíme jejich připsání na účet banky příjemce ten samý den, v tzv. zrychleném režimu. A to bez jakéhokoli příplatku za zrychlené zpracování,“ doplňuje.

Komerční banka je od roku 2019 připojena ke službě SWIFT GPI, která umožňuje pro zahraniční platbu získat během několika minut aktuální informace o průběhu jejího zpracování a předat je klientům. Každé platbě je přiřazena tzv. UETR reference, podle které lze zjistit, zda byla již platba připsána, případně která banka si při zpracování platby strhla poplatek a v jaké výši atd.

Témata článku

Související

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.